
Genel İzleyici Kitlesi

HD Görüntü Kalitesi

30 Dakika

9. Bölüm
Yemeğin Tadı Tereyağı
Mutfakların baş tacı, yemeklerin lezzet sırrı tereyağının öyküsü Wilco’yla Yaşasın Yemek kuşağıyla ekrana geliyor! Wilco Van Herpen, tereyağı denince akla ilk gelen yer olan Trabzon’un Tonya ilçesinin yolunu tutuyor.
Tonya ilçesindeki bütün köylerde tereyağ üretiliyor. Tonya Süt Ürünleri Kooperatifi’yse yaptığı üretimle Türkiye’nin her yerine tereyağı gönderiyor. Wilco Van Herpen için istikamet, Yakçukur Köyü. Wilco, sütün sağılmasından tahta yayıkla tereyağına dönüşmesine kadar tüm sürece tanıklık ediyor.
Tereyağı, mısır unu ve telli peynirle yapılan muhlama, kara lahana sarması, fasülye turşusu kavurma, lahana çorbası günün menüsü.
Karadeniz mutfağının inceliklerini öğrendikten sonra sıra Wilco Van Herpen’de. Wilco’nun ocağından yayılan iştah açıcı kokularla tereyağının öyküsü son buluyor.
YORUMLAR
Henüz Yorum Yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.